De ce să alegi un cămin de bătrâni pentru părinții tăi sau rudele tale

De ce să alegi un cămin de bătrâni pentru părinții tăi sau rudele tale

Un părinte în vârstă care locuiește într-un cămin de bătrâni este un lucru destul de obișnuit în zilele noastre, tot mai mulțe persoane alegând să ofere persoanelor dragi, în vârstă, un trai liniștit și lipsit de griji. Dar, pe de altă parte, majoritatea persoanelor în vârstă nu se pot împăca în prealabil cu ideea de a trăi în cămine pentru bătrâni, probabil din cauza unor prejudecăți.

Noi, copiii lor, ne dorim ca ei să trăiască fericiți, în pace și, de preferință, în singurul loc în care au trăit întotdeauna – propriile case. Dar, din nefericire, în realitate mulți dintre părinții în vârstă sunt adesea lăsați singuri în timp ce copiii lor pleacă în străinătate sau în alte localități din țară pentru a trăi și a lucra. De aceea, punând în balanță traiul în singurătate și viața în colectivitate, într-un cămin de bătrâni, întotdeauna a doua variantă oferă mult mai multe beneficii, atât pentru cei vârstnici, cât și pentru copiii lor.

Odată cu înaintarea în vârstă, oamenii își pierd adesea funcțiile motorii. Efectuarea activităților de zi cu zi devine o sarcină descurajantă. Într-un cămin de bătrâni, personalul acestuia ajută la realizarea activităților zilnice. De asemenea, medicii sunt mereu la îndemână, iar serviciile de urgență sunt disponibile 24 de ore pe zi, 7 zile din 7. În plus, securitatea constantă dintr-un cămin de bătrâni le oferă părinților noștri protecție împotriva intrușilor sau a persoanelor rău intenționate și îi ajută să trăiască o viață în siguranță.

Să nu uităm și de alte avantaje: Spre exemplu, în cadrul Căminului de Bătrâni Maria – Constanța, cei vârstnici beneficiază zilnic de 3 mese principale și 2 gustări, planificate cu minuțiozitate de un nutriționist. În plus, aceștia au acces și la sala de recuperare, la servicii de masaj de recuperare, precum și la servicii de consiliere psihologică.

Dar, poate unul dintre cei mai importanți factori care fac căminele să fie atractive pentru vârstnici este viața în compania altor persoane. Singurătatea este cea mai mare problema a vârstnicilor, iar traiul alături de persoane de vârstă apropiată este inegalabil. Chiar dacă noi, copiii lor, suntem departe de casă, putem să le oferim părinților noștri leacul singurătății, oferindu-le posibilitatea de a trăi într-un cămin de bătrâni. Nu în ultimul rând, într-un cămin, cei în vârstă pot avea activități zinlice de plimbare și recreere, pot participa la jocuri de societate și pot beneficia de terapie prin activități și chiar consiliere duhovnicească.

Așadar, ținând cont de toate aspectele enumerate mai sus, este evident că viața într-un cămin de bătrâni este plină de avantaje atât pentru părinții noștri, cât și pentru noi. Nimic nu se compară cu îngrijirea într-un centru modern, cu personal calificat și experimentat, în condiții de igienă maximă și care oferă servicii ireproșabile, așa cum este Căminul de Bătrâni Maria – Constanța, aflat la numai 30 de minute de mers cu mașina din centrul Constanței. Detalii, imagini și video puteți găsi la un click distanță, chiar pe Pagina de Facebook a Căminului de Bătrâni Maria – Constanța.